Philatelia Hungarica Kft. - Bélyegáruház

ÁSZF

Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek

A Philatelia Hungarica Kft. webáruházának (www.philhun.hu) böngészésével és használatával Ön kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta az áruház használatára és szolgáltatásaira vonatkozó szerződési feltételeket, adatkezelési elveket és annak minden pontjával egyetért!

Egyet nem értés esetén a rendszert nem használhatja!

Üzemeltetői adatok

 • Cégnév: Philatelia Hungarica Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
 • Székhely: 1103 Budapest, X. kerület, Cserkesz utca 85.
 • Adószám: 13486446-2-42
 • Cégjegyzékszám: 01-09-737717
 • Kibocsájtó cégbíróság, okmányiroda: Fővárosi Cégbíróság
 • Elérhetőség: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 • Telefon: 06-1-291-1205, 06-20-965-0194

A Magyar Köztársaság Gazdasági és Közlekedési Minisztériumának Engedélyezési és Közigazgatási Hivatala (Belkereskedelmi és Idegenforgalmi Főosztály) által kiadott határozat szerint (Ikt. szám: KIG-KO/004876200/2006/C-H) a Philatelia Hungarica Kft. (Cg:01-09-737717, adószám: 13486446-2-42) C/ 003 695 nyilvántartási szám alatt, a jogszabályok szerint csomagküldő tevékenységet folytathat.

Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre

A webáruház bélyegcsomagokat, bélyeg- és érmegyűjtési kellékeket, katalógusokat forgalmaz. A megjelenített termékek online vagy szaküzletünkben személyesen is megvásárolhatóak.

A termékeknél megjelenített képek csak illusztrációk, a bélyegcsomagok tényleges tartalma a képen szereplőtől készleteink függvényében eltérhet.

A megrendelt termékek átvehetők postai vagy futárral történő házhoz szállítással, postai utánvétellel vagy személyesen szaküzletünkben (1103 Budapest, Cserkesz u. 85.). A házhoz szállítás költségét áraink nem tartalmazzák.
Ha a megrendelt árucikk hibás, esetleg a szállítás során megsérült, akkor azt cégünk díjmentesen kicseréli. Erre az átvételtől számított 3 napon belül van lehetőség. 

Árak

Áraink bruttó árak, az ÁFÁ-t minden esetben tartalmazzák.
A katalógusok és könyvek ÁFÁ-ja 5%, az egyéb termékeké 27%.
A (sárga csekkel történő) postai készpénzbefizetés díja 150 Ft/csekk, ami felszámításra kerül.
A szállítási költséget külön felszámítjuk. Ennek ÁFÁ-ja a megvásárolt termékek ÁFÁ-jával azonos.
A számlát a megrendelt árukkal együtt juttatjuk el vásárlóinkhoz.

Regisztráció

Vásárlás kizárólag felhasználói regisztrációval lehetséges. A regisztráció előnye, hogy amennyiben legközelebb is szeretne tőlünk rendelni, adatait nem szükséges újonnan megadni, több szállítási/számlázási címet is felvehet, valamint rendelési folyamatát is nyomon követheti.
A regisztráció nem vesz igénybe 1 percnél több időt.
Kérjük ügyeljen az adatok pontos megadására, hogy a kiszállítás zökkenőmentesen történhessen!
Adatait a Beállítások menüpontban módosíthatja.

A rendelés folyamata

1. A termék adatlapján a „Kosárba” gombra kattintva kiválaszthatja a megrendelni kívánt árukat.
2. Amikor minden terméket elhelyezett a kosarában, megrendelését a pénztár feliratra, vagy a jobb felső sarokban található „kosár” ikonra kattintva véglegesítheti.
3. A rendelés beérkezéséről a rendszer egy automatikus e-mailben tájékoztatja. Az ebben található rendelési számra hivatkozva érdeklődhet megrendelésével kapcsolatban elérhetőségeink bármelyikén.
4. A megrendelés akkor válik élővé, ha azt munkatársunk telefonon/e-mailben 72 órán belül visszaigazolja. Amennyiben a visszaigazolás nem történik meg, a vásárló mentesül az ajánlati kötöttség alól.
A megrendelések feldolgozása munkanapokon 8.00-tól 14.00 óráig történik. A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség a megrendelés leadására; amennyiben az a munkaidő lejárta után történik, az azt követő napon kerül feldolgozásra.

Szállítási módok és díjak

A vásárlóval egyeztetett módon, futárral vagy postai szállítással juttatjuk el a megrendelt termékeket a vásárlóhoz, amennyiben nem kíván élni a személyes átvétel lehetőségével. A szállítási költség felszámításra kerül, a megrendelt termék ÁFA-kulcsával számlázzuk.
A különböző szállítási módok különböző költséggel járnak a vásárlók számára. A leggazdaságosabb és legkényelmesebb szállítási és fizetési mód megbeszélése miatt munkatársaink a rendelés beérkezését követő 72 órán belül felveszik a megrendelővel a kapcsolatot.
A számlát a termékekkel együtt küldjük meg/adjuk át. Kérjük a csomagot kézbesítéskor a futár előtt szíveskedjék megvizsgálni, és a küldeményen észlelt sérülés esetén kérje jegyzőkönyv felvételét és ne vegye át a csomagot! Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni!
Át nem vett, visszaküldött csomagok esetén a visszaszállítás díja a megrendelőt terheli, a termék újraküldését kizárólag a csomag ellenértékének előre történő átutalása esetén áll módunkban ismételten elindítani!

Fizetési módok

 • Postai utánvétel
 • Előre fizetés postai (sárga) csekken történő pénzbefizetéssel – ennek költsége 150 Ft.
 • PayPal-fizetés
 • Banki átutalás
 • Hitelkártyás fizetés: csak személyes átvétel esetén lehetséges

Elállás joga

A 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet értelmében a vásárló indoklás nélkül elállhat a vásárlástól az átvételtől számított 14 munkanapon belül. Írásbeli lemondás esetén elegendő a nyilatkozatot elküldeni postán vagy e-mailben 14 munkanapon belül hivatkozva a termékre és a megrendelés azonosítójára. Amennyiben levélben kíván élni az elállási joggal, a levelet lehetőleg ajánlott levélként adja fel, hogy egyértelműen bizonyítható legyen a feladás dátuma.
Elállás esetén a terméket saját költségén küldje vissza a Philatelia Hungarica Kft. címére (1103 Budapest, Cserkesz u. 85. vagy 1675 Budapest, Pf. 28.), és a megérkezésétől számított 30 napon belül visszatérítjük Önnek a visszaküldött termék(ek) vételárát, valamint az esetlegesen felmerült, törvényileg meghatározott egyéb költségeket. Elállás esetén a vevőt csak a visszaküldés költsége terheli. A terméket ne utánvéttel küldje vissza! Az utánvéttel visszaküldött csomagot nem áll módunkban átvenni, annak visszajuttatásának költsége is Önt terheli!
A Philatelia Hungarica Kft. követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából fakadó károk megtérítését.
Az átvétel módja nem zárja ki az elállási jog érvényesítését.
Jelen dokumentumban nem szabályozott kérdésekkel kapcsolatban a 17/1999. (II.5) sz. Kormányrendelet az irányadó.

Adatkezelés: kattintson ide az adatvédelmi tájékoztató megtekintéséhez